Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Disznótoros burgonyával és párolt lilakáposztával

2012. november 25. - Mi van itthon?

Igazi téli "csemege"! Most még csak ősz van, de ki tud tovább várni???? Minden évszaknak meg van a maga étele, és én pont emiatt imádom az őszt / a telet: kiadós, testes, "nehéz" ételek időszaka következik, csupa finomság, ami a kánikulában szóba se jöhet. Azért hogy tavasszal ne legyek rosszul a…

Tovább

Chilis bab

Nem egy könnyű étel, mármint gyomorilag, de szerintem megéri. Finom egytálétel, amit kínálhatunk reszelt sajttal, kenyérrel vagy tortillával, amit forrón kell tálalni, nekem valahogy úgy az igazi. Szeretem a fűszerességét, hogy minden egyes falatnál egyszerre érzem a chilit, a fahéjat és a római…

Tovább

Körözött

Ahány ház annyi szokás, szokták mondani. Szerintem ezt is ide lehet sorolni, mert készülhet juhtúróból vagy tehén túróból, tehetünk bele lilahagymát, vagy újhagymát, vajat, tejfölt, köménymagot. Ami biztos, az a piros paprika. Én a juhtúrósat kedvelem, habosra keverve, a hagyma fajtája nem számít,…

Tovább
süti beállítások módosítása