Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Tejszínes, kukoricás zsályás csirke a'la én

2011. november 13. - Mi van itthon?

Sok olyan ételt készítek, ami az én fejecskémből pattan ki, ezért nincsenek hangzatos megnevezéseik. Megvannak ezeknek az ételeknek az éttermi verziója is, ergo nem én fedeztem fel a spanyolviaszt, de ezek a kreációk abszolút az én ízlésemnek megfelelően készülnek. Étteremben nem szoktam már ilyen…

Tovább

Frankfurti leves

Imádom ezt a levest (is), szeretem a savanykás ízét, az egyszerűségében rejlő nagyságot. Fél kiló savanyú káposztából és egy csomag virsliből csodás leves készíthető.Hozzávalók:1/2 kg savanyú káposzta, összevágva2 fej vöröshagyma apróra vágva3 gerezd fokhagyma apróra vágva1 csomag virsli…

Tovább

Az első almás pitém

Napokon keresztül almás pite ehetnékem volt, és mivel még soha nem készítettem, körülnéztem a világhálón… Az alábbi recept tetszett meg, annyit módosítottam, hogy „csak” fél zacskó sütőport tettem a tésztába, mert az egy egész zacskót sokalltam.  És vaníliás cukorból a bourbont használtam.…

Tovább
süti beállítások módosítása