Sok olyan ételt készítek, ami az én fejecskémből pattan ki, ezért nincsenek hangzatos megnevezéseik. Megvannak ezeknek az ételeknek az éttermi verziója is, ergo nem én fedeztem fel a spanyolviaszt, de ezek a kreációk abszolút az én ízlésemnek megfelelően készülnek. Étteremben nem szoktam már ilyen jellegű ételeket rendelni, mert sajnos általában mindig csalódás.. nem elég tejszínes, semmi íze, rágós a csirke stb.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell csíkokra vágva
1 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tejszínes krémsajt
1 főzőtejszín
ételízesítő, bors, curry, őrölt zsálya
reszelt füstölt sajt
Olívaolajat hevítünk egy méretes serpenyőben. Megpirítjuk benne a csíkokra vágott husit, amikor már kis színt kaptak, megszórjuk a fokhagymával és beletesszük a kukoricát. Fűszerezzük és mérsékelt tűzön, lefedve 20 percig főzzük. Amikor már megpuhult, beletesszük a tejszínes krémsajtot és a főzőtejszínt. Beforraljuk, szükség esetén után fűszerezzük és párolt rizzsel tálaljuk. A tetejét reszelt füstölt sajttal is megszórhajtuk. Összességében alig fél óra alatt pompás vacsorát készíthetünk.
Jó étvágyat!
Fotó hamarosan