Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Májjal töltött gomba

2012. november 18. - Mi van itthon?
Mindenképp májat szerettem volna enni, de kicsit másképp. Finom rántva, resztelve, fokhagymásan, baconbe tekerve stb, de másra vágytam. Ekkor jött az ötlet, hogy beletöltöm gombába és egy tepsibe sorakoztatva, megsütöm.
Hozzávalók:
10 fej gomba tönk nélkül
10 dkg máj összevágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma összezúzva
só,bors, majoranna
1 tojás
1 zsemle

A megtisztított gombafejeket tepsibe tesszük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk az összezúzott fokhagymát és a májat. Átkeverjük, fűszerezzük, néhány percig pirítjuk majd félretesszük kicsit hűlni. A zsemlét beáztatjuk, majd jól kifacsarjuk és a májhoz adjuk, és ráütjük a tojást is. Alaposan összekeverjük, ha szükséges fűszerezzük. Az elkészült tölteléket a gombába kanalazzuk és  170 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tepsiben sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr668279524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása