Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Fasírt

2012. november 04. - Mi van itthon?

Rendkívül sokféleképpen készíthető és fogyasztható étel a fasírt. Készíthetjük a hagyományos darált húsos golyóként, vagy tehetünk bele reszelt sajtot is, vagy zöldfűszereket. Süthetjük bő olajban vagy zsiradék nélkül a sütőben. Ehetjük önálló fogásként valamilyen körettel, mint pl most bazsalikomos…

Tovább

Brokkolikrémleves

Hűvös őszi napokon jól esik egy forró krémes leves, ami ráadásul alig 20 perc alatt el is készíthető. Hozzávalók:1 brokkoli rózsákra szedve2 db krumpli felkockázvaételízesítő, bors, római kömény2 dl tejszínA zöldségeket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük és fedő…

Tovább

Indiai finomságok: vajas csirke, fűszeres krumplitekercs, alma-mazsola chutney

Egyszerűen imádom ezeket az ízeket, fűszereket... a régi családi ebédeket juttatják eszembe, mikor édesanyám vega volt és a nagynénéméket láttuk vendégül ilyen finomságokkal. A főzés végére a  konyha romokban volt, rengetegféle ételt készítettünk, majd a perceken belül mindent megettünk.…

Tovább

Túrós tészta

A túró és a tészta aránya, illetve a szalonna ennek az ételnek a lelke... Hozzávalók: 30 dkg kockatészta 50 dkg túró20 dkg füstölt szalonna kockára vágva1 nagy pohár tejfölsóBő, sós forró vízben kifőzzük a tésztát. A füstölt szalonna kockákat jól kisütjük. Egy tepsiben összekeverjük a…

Tovább

Sárgarépa krémleves

Újabb kísérlet végződött számomra kellemesen, a sárgarépa krémleves jó. Egyszerű és gyorsan elkészíthető.Hozzávalók:2 szál újhagyma felkarikázva3 gerezd fokhagyma felszeletelve 5 db sárgarépa felkarikázvaolaj, só, borsrómai kömény, chili, őrölt koriander2 dl tejszínOlajon megdinszteljük az…

Tovább
süti beállítások módosítása