Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Brokkolikrémleves

2012. november 04. - Mi van itthon?
Hűvös őszi napokon jól esik egy forró krémes leves, ami ráadásul alig 20 perc alatt el is készíthető. 

Hozzávalók:
1 brokkoli rózsákra szedve
2 db krumpli felkockázva
ételízesítő, bors, római kömény
2 dl tejszín

A zöldségeket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük. Majd egy botmixer segítségével pürésítjük, ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk még. Visszatesszük a lábost a tűzre, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk és tálalhatjuk is. Ennyi az egész. Római kömény helyett tehetünk bele szerecsendiót is. Reszelt sajttal, vagy pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel tálaljuk. Krumplit azért szoktam beletenni, mert a burgonyában lévő keményítő révén sűrűbb lesz a leves állaga és így nincs szükség lisztes sűrítésre.
Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr678279532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása