Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Fokhagymakrémleves - burgonyával sűrítve

2016. január 16. - Mi van itthon?
Tényleg megéri az alaplé használata... mélyebb, intenzívebb ízek, egyszerűen csodálatos.... én mindig "mentek" 1-2 üveggel a hétvégi húslevesből, ez a krémleves is alaplével készült.
A fokhagymakrémleves adu ász nálunk, bármikor elkészíthetem, nem lesz kifogás ellene. :)

Hozzávalók: 2 adag

1,5 fej fokhagyma
2 db burgonya
5 dl alaplé
só, bors
2 ek 20 %-os tejszín
olívaolaj
2-3 kocka vaj

A megpucolt fokhagyma gerezdeket feldaraboljuk, a burgonyát kockára vágjuk, olívaolaj és vaj keverékében kicsit megdinszteljük. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük és fedő alatt kb 15 perc alatt megfőzzük. Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges utánfűszerezzük és belekeverjük a tejszínt is. Mivel burgonyával készítjük, nincs szükség lisztes sűrítésre. Pirított bagettkarikával és reszelt sajttal tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr78279252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása