Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Fogasfilé diós bundában

2015. december 30. - Mi van itthon?
Idén karácsonykor ismét a halé volt a főszerep, de nem hagyományos formában. A tavaly nagy sikert aratott thai tenger herkentyű levest készítettem el idén, erre szavazott a férjem :) Főételnek pedig sok sok elmélkedés után fogasfilét készítettem diós bundában.
Szeretek újdonságokat kipróbálni, fogast még nem sütöttem / főztem és úgy voltam vele, hogy legalább Szenteste együnk valami könnyedebbet, mert karácsonykor az ember hajlamos túlenni magát a töltött káposztával, bejglivel és egyéb finomságokkal... 

Hozzávalók:

30-40 dkg fogasfilé
10 dkg dió durvára vágva
6-8 dkg olvasztott vaj
só, bors
citrom
A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük és kicsit állni hagyjuk.A diót aprítógépben durvára vágjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ebben a masszában megforgatjuk a haldarabokat. Előmelegített 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. Salátával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr978279256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása