Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Good Food: édes szezámos-chilis csirke

2014. november 23. - Mi van itthon?
Az egyik kedvenc gasztro magazinom. Rengeteg fenséges étel van benne, gyönyörű fotókkal! Élvezet lapozgatni is. Az is tetszik benne, hogy nem "űrhajós" kaják vannak benne, hanem egytől egyig mindegyik elkészíthető itthon is. Most hétvégén csupa olyan étel készítettem, amit ebben az újságban olvastam. 

Édes szezámos chilis csirke - mivel kínai bordáskelt nem kaptam, kínai kellel helyettesítettem azt. 

Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma félkarikára vágva
3-4gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
5 centis gyömbér vékonyan felszeletelve
1,5 csirkemell kockára vágva
30 dkg kel nagyobb darabokra vágva
2 ek. szezámmag
2 tk. kukoricaliszt
1 ek. szójaszósz
2-3 ek. édes chili szósz
1 ek. citromlé

Kevés olajon arany barnára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot, a csirkét és a kelt. Erős lángon addig pirítjuk, amíg átsül. A kukoricalisztet összekeverjük a szójaszósszal, az édes chili szósszal és a citromlével, majd a serpenyőbe öntjük, 1-2 percig pirítjuk még és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!




A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr978279294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása