Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Tonhalas farfalle

2015. május 20. - Mi van itthon?
Tudom, hogy sok receptre mondtam már, hogy mennyire egyszerű.... de ez tényleg az! A tészta főzési ideje több, mint az étel elkészítése. Komolyan!

Hozzávalók:

20 dkg farfalle tészta
1 tonhal konzerv
2 szál újhagyma felkarikázva
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva
1 citrom héja
1,5 dl főzőtejszín
fehérbor
kapor apróra vágva
só, bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem mondom azt, hogy puhára vagy "al dente-re", mert ez ízlés dolga.
Amíg a tészta fő, a tonhal olaját egy serpenyőbe öntjük, ha kevésnek ítéljük, kevés olajat adhatunk még hozzá. A felmelegített olajban megpároljuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tonhalat, majd 2-3 korty fehérbort. Összeforraljuk, sózzuk - borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és némi citromlevet is facsarunk bele. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk kaporral, forralunk még egyet rajta és kész!
A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és a halas szósszal összeforgatjuk. 

Jó étvágyat hozzá!




A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr298279278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása