Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Répatorta

2014. január 04. - Mi van itthon?
A répatortáról mindig az a nyuszikás vicc jut az eszembe (vicc). Régóta terveztem, hogy kipróbálom, mert eddig csak ettem, de még nem készítettem... Ma ennek is eljött az ideje :)

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg cukor (lehet barna is)
1 púpos tk sütőpor
1 kk fahéj
késhegynyi gyömbér
késhegynyi szegfűszeg
22 dkg sárgarépa
12 dkg durvára darált dió
1,3 dl olaj
2 db tojás
1 narancs reszelt héja

Mázhoz:
22 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
fél narancs leve

kevés vaj, liszt a tepsi kikenéséhez.

A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval.
Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük. Ha kész (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük), kivesszük a tepsiből, és a formában hagyjuk kicsit hűlni. 
A máz hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a kihűlt tésztára. Kicsi rázogatjuk, esetleg kanállal elsimítjuk, hogy egyenletesen fedjen. A tortát formával együtt betesszük a hűtőbe és hagyjuk, hogy megdermedjen a teteje.
Végül a tetejét marcipánnal vagy esetleg darált dióval, mandulaszeletekkel díszítjük. 
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr598279352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása