Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Medvehagymás tejszínes csirkecsíkok

2014. március 16. - Mi van itthon?
A tavasz első hírnöke a medvehagyma. Néhány éve robbant be a magyar gasztronómiába és szól azóta minden tavasz róla. Mindenbe kerülhet belőle: levesbe, húsos ételbe, fűszervajba, pestóba, körözöttbe, pogácsába.
Az idei szezonban én már készítettem belőle körözöttet, az alábbi tejszínes csirkét és már kinéztem a pogácsa receptjét is. :)

Hozzávalók: 4 adaghoz

80 dkg csirkemellfilé csíkokra
fél csokor medvehagyma összevágva
2 dl tejszín
só, bors, őrölt koriander
vaj

Vajon megpirítjuk a csirkecsíkokat és fűszerezzük. Felöntjük a tejszínnel és puhára főzzük. A medvehagymát a főzés végén keverjük bele, hogy ne főzzük el az ízét. Amennyiben szükséges, még után fűszerezzük. Rizzsel és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr638279328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása