Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Saslik vele sült burgonyával és salátával

2012. június 03. - Mi van itthon?
Ma nem szerettem volna túl sokáig időzni a konyhában, illetve mindenből volt itthon egy kevés, ezért a saslik mellett döntöttem. Hamar előkészíthető, nem kell "felette" állni és őrizni, míg elkészül. Néhány hozzávalóból remek étel készíthető és nagyon jól variálható, pl gombával, paprikával, májjal.

Hozzávalók 10 saslikhoz, ez most az ún. magyaros verzió:
1 csirkemellfilé kockára vágva
1 szál füstölt kolbász felkarikázva
2 fej hagyma karikára vágva
néhány szelet szalonna
10 db saslik pálcika
olaj, só

A hozzávalókat tetszőleges sorrendben felhúzzuk a pálcikákra és egy tepsibe rakosgatjuk. Most néhány szem burgonyát kettévágva a saslik köré tettem. Kevés olajjal meglocsoljuk, a kolbászból úgyis rengeteg zsír fog kisülni, kicsit megsózzuk és előmelegített sütőben (kb 170fok) 45 percig sütjük, félidőben a saslikokat megforgatjuk. Salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!






A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr118279620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása