Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Sárgaborsó főzelék

2012. június 24. - Mi van itthon?

Avagy tapétaragasztó. Ha jól emlékszem az általános iskolában volt ez a gúny neve, nem véletlenül...Holott egy finoman egyszerű főzelék, nincs semmi fakszni, csavar, bonyolult konyha technológia és pont ez a jó benne. Az egyszerűsége. Hozzávalók 4 személyre1/2 kg sárgaborsóolajlisztpiros paprika2-3…

Tovább

Hideg meggyleves

Nyári kánikulában egy hideg meggyleves csodákra képes. Fontos szervezetünk megfelelő belső hűtése, még akkor is ha csak rövid ideig tart. De addig legalább jó, nagyon jó...Hozzávalók:50 dkg meggy 1/2 citromcukor1 rúd fahéj5-7 db egész szegfűszegkb. 1,5 liter víz2-3 ek tejföl, lisztA kimagozott…

Tovább

Cukkinikrémleves

Egy igazán könnyű, tavaszi leves, amit csak ajánlani tudok. A cukkini most éli szezonját, érdemes minél többféle módon elkészíteni. Hozzávalók:2 db cukkini meghámozva kockára vágva2 szem burgonya kockára vágva1/2 fej hagyma apróra vágva2-3 gerezd fokhagyma összezúzva2-3 zellezlevélételízesítő,…

Tovább
süti beállítások módosítása