Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Sárgaborsó főzelék

2012. június 24. - Mi van itthon?
Avagy tapétaragasztó. Ha jól emlékszem az általános iskolában volt ez a gúny neve, nem véletlenül...Holott egy finoman egyszerű főzelék, nincs semmi fakszni, csavar, bonyolult konyha technológia és pont ez a jó benne. Az egyszerűsége.

Hozzávalók 4 személyre
1/2 kg sárgaborsó
olaj
liszt
piros paprika
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva

A főzést előző este be kell áztatni a sárgaborsót, hogy másnapra szépen megduzzadjanak a szemek. Másnap tiszta, hideg vízben feltesszük főni, a víz épp csak ellepje a szemeket. Addig kell főzni, amíg szét nem főnek a borsócskák, ez kb egy óra alatt meg is van. Ekkor készítünk egy fokhagymás - paprikás rántást és berántjuk a főzeléket. Ennyi. Én a legjobban sült hagyma karikával szeretem, de most kivételesen virslit sütöttem hozzá - valahogy egyszerűbb volt.
Jó étvágyat!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr468279608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása