Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Csirkés enchilada

2015. január 16. - Mi van itthon?
Szeretjük a mexikói konyhát, gyakran készítek chilit, quesadillat, enchiladat, Most ez utóbbinak a receptjét osztom meg veletek. Nem is gondolná az ember milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a laktató étel.

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé apró kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
3-4 gerezd fokhagyma összezúzva
3-4 kk sűrített paradicsom
1 vörösbab kukoricával mexikói szószban konzerv
só, bors, chili, római kömény, koriander

4 db kukorica tortilla lap
Reszelt sajt

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. A darált húsnál jobban szeretem az általam apróra vágott húskockákat, jobban tetszik a textúrája. A húst alaposan átpirítjuk, majd fűszerezzük. Belekeverjük a sűrített paradicsomot is, ekkor kevés vizet adhatunk hozzá, hogy jobban el tudjuk keverni. Beleöntjük a konzervet is és összeforraljuk. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Csirke esetében ez kb 10 perc. :) Fogunk egy tortilla lapot, másfél evőkanál ragut teszünk bele, a tortillát "becsomagoljuk" és tepsibe tesszük. Ugyanígy járunk el a többi tortillával is. A maradék ragut az elkészült enchilada-k köré kanalazzuk. Végül reszelt sajttal gazdagon megszórjuk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.
Jó étvégyat hozzá!




A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr928279288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása