Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Lencseleves

2013. január 19. - Mi van itthon?
Az egyik nagy kedvenc! Anyukám által ismertem meg ezt a pompás levest, amit a borsikafű tesz nagyon finommá.  Bármikor amikor kedvet érez hozzá az ember, elkészíthető, mert a lencsét nem kell előre beáztatni, mint a főzelék esetében. Ez is nagy előnye. 

Hozzávalók:

20 dkg lencse
4-5 szem burgonya kis kockára vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összevágva
1,5 dl tejszín
só, bors, borsikafű

Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és jól lecsepegtetett lencsét. Felöntjük vízzel, sózzuk, kevés borssal fűszerezzük és fedő alatt mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük. Ez kb 30-40 perc. Amikor már majdnem jó a lencse, beletesszük a kockára vágott burgonyát és addig főzzük, míg meg nem puhul a lencse is és a burgonya is. Ekkor beleöntjük a tejszín, megszórjuk borsikafűvel, felforraljuk és tálalhatjuk is. 
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr128279476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása