Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Tócsni, lapcsánka egyre megy

2013. július 14. - Mi van itthon?
Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában is, de köretként is megállja a helyét. Szerintem ez is ahány ház, annyi szokás, biztos nincs két egyforma recept sem. Még családon belül is lehetnek különböző változatok. Frissen kisütve, fokhagymás tejföllel az abbahagyhatatlan kategóriában van nálam :)

Hozzávalók 4 fő részére vagy 2 nagyon éhes egyénnek 
1 kg krumpli 
2 tojás
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
liszt
olaj a sütéshez

A nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Forró olajba kanállal szaggatjuk, kicsit ellapogatjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!



A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr138279402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása