Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Brassói aprópecsenye szárnyasból

2013. augusztus 31. - Mi van itthon?
Eredetileg sertéshúsból készítik, de mivel mi inkább szárnyasokat fogyasztunk, ezt az ételt most csirkemellből készítettem. De pulykacombból vagy -mellből is tökéletes. Kamaszkoromban sokszor készítették szüleim, nagyon szerettük / szeretem a mai napig. Bátyámmal mindig "harcoltunk" a kolozsvári szalonnáért, ezt az étel egyik fő alkotóeleme. 
Sajnos többször ettem már brassóinak nevezett ételt, ami inkább hasonlított egy pörköltszerűséghez, mint a brassóihoz. Felejtsük el a pirospaprikát és a szaftot, ez nem az az étel...

Hozzávalók: 4 fő részére

70 dkg csirkemell csíkokra vágva
15 dkg kolozsvári szalonna csíkokra vágva
2 fej vöröshagyma csíkokra vágva
5-6 fokhagyma felszeletelve
só, bors, majoranna

Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük. Rászórjuk a fokhagymát és beletesszük a csíkokra vágott húst is. Erős tűzön pirítjuk, majd fűszerezzük. Mérsékeljük a tűz erejét, fél deci vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, akkor zsírjára sütjük az ételt. Pirított / sült burgonyával kínáljuk. Én most sült céklával ettem.
Jó étvágyat hozzá!




A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr348279394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiléber Simona Gabriela 2013.08.31. 17:34:15

Ez a verzió sokkal gusztusosabb mint az általában kapható szaftos, elázott krumplis verzió. Ki lesz próbálva :)
süti beállítások módosítása