Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Csülök római tálban sütve

2013. november 03. - Mi van itthon?
Mi sülhet ki abból, ha egy nagy adag hagyma és fokhagyma  ágyon sütünk meg egy szép darab csülköt római tálban? Egy rendkívül omlós, fűszeres húsistenség ropogós bőrkével.... a minap édesanyámmal egy bisztróban ebédeltünk, ahol (többek között) megkóstoltuk a csülökpörköltet is. Ekkor hasított belém a gondolat, hogy milyen régen is ettem csülköt. Péknét nem mertem készíteni, mert a csülök amúgy sem egy diétás étel és nem szerettem volna megfejelni a vele sült burgonyával... így maradt a csülök és a hagymaágy :)

Hozzávalók:
1-1,2 kg csülök csont nélkül
4-5 fej hagyma felkarikázva
6 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 dl sör
só, bors, őrölt kömény

A csülköt befűszerezzük és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is. Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibéleljük a tálat. Erre a hagymaágyra tesszük a csülköt, ráöntjük a sört és lefedjük a tálat. Hideg sütőbe tesszük a római tálat. Azért nem előmelegített sütőbe, mert a hirtelen hő hatására megrepedhet a római tál. 180 fokra melegítjük a sütőt és így sütjük a csülköt kb 2-2,5 órán keresztül. Majd levesszük a tál fedelét és szép ropogósra sütjük, olykor-olykor megkenhetjük a csülköt a maradék sörrel. Kínálhatjuk pirított burgonyával, vagy párolt káposztával.
Jó étvágyat hozzá!






A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr578279378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása