Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Göngyölt fokhagymás pulykamell

2013. december 28. - Mi van itthon?
Igazi vasárnapi vagy ünnepi étel. Szentestére ezt készítettem el és teljes sikert arattam vele. Bevált a recept, mivel jól előkészíthető és nem kell ott állni a tűzhely mellett míg elkészül.

Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé
20 dkg bacon
2 fej vöröshagyma 
1 fej fokhagyma
1 dl fehérbor
kakukkfű, bors, vaj

A pulykamellet kiterítjük, gazdagon megtűzdeljük a megtisztított fokhagyma gerezdekkel és némi szalonna csíkkal. A szalonna lehet sima füstölt vagy kolozsvári, de akár egy kevés a bacon-ből is. A húst beborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és feltekerjük. 2 gerezd fokhagymát összezúzunk és bekenjük vele a hústekercset kívülről, majd betekerjük a baconbe. A húst tepsibe fektetjük és köré szórjuk a felszeletelt hagymát és egy nagy darab vajat. A húst meglocsoljuk a borral, a tepsibe öntünk még 1,5 dl vizet. Alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített 180 fokos sütőben 1 - 1,5 órán keresztül sütjük, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük a husit. Ha szükséges a folyadékot pótoljuk. Krokettel és fűszeres alma chatney-val tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr618279360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása