Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Csirke a'la Bloody Mary

2014. szeptember 13. - Mi van itthon?
Valami másra vágytam ma, így fellapoztam a szakácskönyveimet, új ízt keresve. Láss csodát, az egyik Stahl könyvben leltem erre a receptre, ami szerintem tökéletes egy borongós, esős napra.

Hozzávalók:
6 csirke felső comb
1 csirkemellfilé nagyobb darabokra vágva
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál zeller
fél dl vodka
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
vaj, olívaolaj
só, bors, Worcestershire szósz
fél citrom reszelt héja
Tabasco szósz

A húsokat sózzuk - borsozzuk majd a vaj és az olívaolaj keverékében elősütjük. A visszamaradt zsiradékba öntjük a vodkát, vigyázzunk mert ha kifröccsent az alkohol, akkor az pár másodpercre lángra is kaphat. Miután fakanállal felkapartuk a serpenyő aljáról az odakapott husi darabkákat, beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Átkeverjük, kicsit pároljuk, majd mehet bele a 2 paradicsomkonzerv és a felkarikázott zeller. Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 2 evőkanál Worcestershire szószt. Visszatesszük a húst a serpenyőbe és puhára pároljuk. Tehetünk bele némi Tabasco-t is. Reszelt citrommal megszórva tálaljuk. 
Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr328279306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása