Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Gombával töltött palacsinta sajtmártással

2014. október 05. - Mi van itthon?
Kezdődik a gombaszezon!!! Ennek üdvözlésére készült a mai ebédünk. Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni.

Hozzávalók:

50 dkg vegyes gomba felszeletelve
1 közepes fej hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 dl tejszín
2 dl alaplé
só, bors
kakukkfű, petrezselyem
10-12 db sós palacsinta

Sajtmártáshoz:
vaj
2 ek liszt
3 dl tej
20 dkg reszelt sajt
bors, szerecsendió

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük. Alaplével felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is. Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk és kevés szerecsendióval is megfűszerezzük. A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen. Sajtmártással kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!






A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr368279302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása