Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Fokhagymakrémleves

2011. október 31. - Mi van itthon?
Az abszolút kedvenc. Rengeteg étteremben ettem már, de az eddigi legfinomabbat egy váci étteremben. Tökéletes krémállag, tele finom fokhagymával, cipóban tálalva. Előfordult, hogy csak ezért a levesért mentünk el Vácra. De egyszer csak történt valami, és már nem volt ugyanolyan színvonalú a leves... szörnyű csalódás... Rengetegszer készítem el otthon és számtalan próbálkozás, kísérletezés után megtaláltam a számunkra tökéletes fokhagymakrémleves receptet.

Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 doboz 20%-os főzőtejszín
liszt, ételízesítő, fehér bors, olaj

Olívaolajon megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát, megszórjuk egy kevés liszttel és felengedjük vízzel. Megszórjuk az ételízesítővel, borsozzuk és felforraljuk. Amint felforrt, mérsékeljük a lángot és belekeverjük a főzőtejszínt, főzzük 5 percig, amíg kicsit besűrűsödik. És kész. Pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk. 
Jó étvágyat!



A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr888279668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása