Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Karácsonyi menük

2012. december 19. - Mi van itthon?
Szokás és ízlés dolga hogy ki milyen ételeket készít karácsonykor. A klasszikus / hagyományos ételsor a halászlé, rántott hal, majonézes burgonyasaláta, töltött káposzta, kacsa- vagy pulykasült. Mi nem ragaszkodunk minden évben ugyanazokhoz az ételekhez, sőt! Szeretem, ha valami újdonságot rukkolhatok elő. Eddig éveken keresztül az volt a menet nálunk, hogy apukám készítette a halászlevet, anyukám volt a töltött káposzta,  süti és a köret felelős és pedig a főételt meg némi sütit prezentáltam. 
Emlékszem egyszer volt olyan, hogy kaptunk egy élő pontyot és még mielőtt a tányérunkon végezte volna, előbb úszkált a kádunkban. Mivel senki sem volt hajlandó kupán vágni, át kellett hívni a szomszédot, hogy elintézze a piszkos munkát...
Nálunk általában pulykából készül a főétel, valahogy ez lett a szokás. Készítettem már egybesült szalonnával burkolt pulykamell sültet, almás-gyömbéres pulykacsíkokat, aszalt szilvával töltöttet és még sorolhatnám. Egyszer szeretném elkészíteni a klasszikus gesztenyével töltött pulykát is... az idei főétel még nem állt össze a fejemben, de ígérem, be fogok számolni róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr168279506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása