Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Fokhagymás csirkemáj

2013. január 19. - Mi van itthon?
A legegyszerűbb ételek sokszor a legfinomabbak. Ehhez az ételhez a fűszereken kívül semmire sincs szükség. A májat nem kell sokáig sütni, és csak sütés után sózzuk, különben megkeményedik. Egy jól megsütött máj szinte elolvad az ember szájában. Sokan azért nem szeretnek csirkemájat sütni, mert sütés közben ahogy sül, köpköd, mármint a forró olajat. Éppen ezért én fedő alatt szoktam sütni, így nagyobb valószínűséggel megúszom égési sérülés nélkül.

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj 
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, olaj

A megtisztított csirkemájat egy serpenyőben forró olajban kb 5 -8 perc alatt megsütjük. Ha megsült, jöhet rá a só, bors és a zúzott fokhagyma és már fogyasztható is. Ehetjük például burgonyapürével, de akár finom, friss kenyérrel is.
Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr868279478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása