Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Csörögefánk

2013. január 20. - Mi van itthon?
Csak ajánlani tudom, könnyen elkészíthető és isteni finom. Anyummal régebben sütöttünk mi is csörögét, de egyedül ez volt az első alkalom, hogy elkészítettem, és tényleg nagyon finom lett. A fánk kívülről ropogós, belül viszont puha. Rumos baracklekvárral pedig egyszerűen mennyei.

Hozzávalók:  kb 40 db lesz belőle

30 dkg liszt
6 dkg hideg vaj
1 ek porcukor
3 tojás sárgája
4-5 ek tejföl
1 csipet só

olaj
vaníliás cukor
porcukor
baracklekvár
kevés rum
 
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan kigyúrjuk, folpackba csomagoljuk és 15 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb 2 mm vastagra. Sütés közben meg fog dagadni a tészta. A vékonyra kinyújtott tésztát derelyevágóval négyszögekre vágjuk és mindegyik közepét bemetsszük. A négyszög 2 sarkát áthúzzuk a bemetszésen és kész a fánkocska. Bő forró olajban sütjük, de vigyázzunk hamar megsülnek. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük és rumos baracklekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!


















A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr398279472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása