Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Variáció paradicsomlevesre

2013. május 20. - Mi van itthon?
Jó dolog a kísérletezés, még úgyis, hogy valakinek egy élményét még egy kicsit továbbgondoljuk. Így történt ezzel a leveskével is: édesapám mesélte hogy egyszer Ausztriában olyan paradicsomlevest evett, ami bőségesen volt fűszerezve római köménnyel. Nekem se kellett több, készítettem egy rómais változatot, ami tényleg nagyon jóra sikeredett. Most pedig még egy kis csavart tettem bele: balzsamecetet. Nem tudom mi történik a fazékban / az étellel, mikor a balzsamecet belekerül, de a végeredmény egyszerűen fenomenális!

5 dl paradicsompaszta
só, bors, római kömény, bazsalikom
balzsamecet
liszt, cukor
víz

Olajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet és felöntjük a paradicsompasztával és kb 2 deci vízzel hígítjuk. Fűszerezzük, római köményből simán mehet bele 2 kiskanálnyi.... felforraljuk és már tálalhatjuk is.Főzhetünk bele egy kis hagymát is.
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr18279422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása