Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Kolbászos-burgonyás frittata, azaz omlett

2013. június 01. - Mi van itthon?
Az omlett tökéletes fogás reggelire, de ebédnek is megállja a helyét. Sokféleképpen lehet variálni, 15 perc alatt az asztalra varázsolható. Az olaszok frittatája annyiban különbözik a magyar omlett elkészítésétől, hogy amikor már minden hozzávaló a serpenyőben van és a tojás kezd megszilárdulni, a sütőben sütik készre. Én maradtam a tűzhelynél :)

Hozzávalók:
3 tojás
 1 dl tejszín
fél fej hagyma felszeletelve, lehet lila, de akár újhagyma is, ami van
csípős kolbász felkarikázva
2 db burgonya vékony karikára vágva
sajt, só

Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a kolbászt és a nyers burgonyakarikákat. Kevergetve sütjük a serpenyő tartalmát, majd hozzáadjuk a 3 felvert tojást, amibe belekeverjük a tejszínt. Sózzuk. Más fűszert a kolbász miatt szerintem nem igényel. Alacsony hőmérsékleten készre sütjük. Óvatosan rázogassuk a serpenyőt, így elkerüljük, hogy letapadjon az étel. Reszelt sajttal megszórjuk, félbe hajtjuk és tányérra csúsztatjuk. 
Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr288279418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása