Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Petrezselymes burgonya

2013. június 01. - Mi van itthon?
Igazi tavaszi étel, az újburgonya legjobb felhasználási módja. Elképesztő milyen petrezselymes burgonyákat próbálnak az emberre sózni: főtt krumpli petrezselyemmel megszórva... szerintem ez az egyik legdurvább... egye az, aki ilyet kínál...Némi odafigyeléssel, türelemmel, vajjal és rengeteg friss petrezselyemmel csodás étel készíthető.

Hozzávalók:
kb 1 kg újburgonya
2 csokor petrezselyem összevágva
vaj, olaj

Az újburgonyát egy tiszta dörzsi segítségével megfosztjuk a héjától, de akár meg is pucolhatjuk. Szárazra töröljük a burgonya szemeket, ha szükséges feldaraboljuk. A parázs krumpli méretileg tökéletes, de megtisztítani kissé időigényes. Egy nagyobb edényben vajat melegítünk, kevés olajat is adunk hozzá, és beletesszük a burgonyát is. Alacsony lángon fedő alatt puhára pároljuk, nem keverjük, mert összetörik, csak rázogatjuk. A főzés végén sózzuk és megszórjuk bőven aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr538279416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása