Egyszerűen imádnivaló! 15 perc alatt csodásan üdítően friss, ropogós köret vagy saláta készíthető belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Hozzávalók
20 dkg kuszkusz
4,5 dl zöldségalaplé
só, bors
1 csokor petrezselyem
1-2 ek citromlé
őrölt koriander
1 piros paprika
1 kisebb uborka
fél fej lilahagyma
olívaolaj
A kuszkuszt felöntjük forró zöldségalaplével vagy forró vízzel és némi ételízesítővel. Lefedjük és 15 percig állni hagyjuk. Eközben a zöldségeket apró kockára vágjuk, a petrezselymet is összevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével és megszórjuk az őrölt korianderrel. Ha a kuszkusz szemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük és beleforgatjuk a zöldségeket. Fogyaszthatjuk azonnal is, de néhány óra állás jót tesz neki. Ehetjük zöldsalátával önálló fogásként, vagy bármilyen húsféléhez köretként. Tehetünk bele friss koriandert is, igazából bármit amit szeretünk.
Jó étvágyat hozzá!