Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Kuszkusz

2013. július 23. - Mi van itthon?
Egyszerűen imádnivaló! 15 perc alatt csodásan üdítően friss, ropogós köret vagy saláta készíthető belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hozzávalók
20 dkg kuszkusz
4,5 dl zöldségalaplé 
só, bors
1 csokor petrezselyem
1-2 ek citromlé
őrölt koriander
1 piros paprika
1 kisebb uborka
fél fej lilahagyma
olívaolaj

A kuszkuszt felöntjük forró zöldségalaplével vagy forró vízzel és némi ételízesítővel. Lefedjük és 15 percig állni hagyjuk. Eközben a zöldségeket apró kockára vágjuk, a petrezselymet is összevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével és megszórjuk az őrölt korianderrel. Ha a kuszkusz szemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük és beleforgatjuk a zöldségeket. Fogyaszthatjuk azonnal is, de néhány óra állás jót tesz neki. Ehetjük zöldsalátával önálló fogásként, vagy bármilyen húsféléhez köretként. Tehetünk bele friss koriandert is, igazából bármit amit szeretünk.
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr438279398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása