Egyik hétvégén megszállt az ihlet és ezt készítettem ebédre. A töltött gombát rendszeresen készítek, de mint sokszor, most megint változtattam a recepten.
Hozzávalók:
10 rántani való gomba
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma kockára vágva
25 dkg csirkemell apróra vágva
hegyes erős
grill zöldségfűszer
2 tojás
A megtisztított gombafejeket kiskanál segítségével kicsit kikaparjuk, a kalapokat egyenesre vágjuk, hogy a tepsiben stabilan üldögéljenek. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, hegyes erős paprikát (általában 2 karika elegendő), és a csirkemell kockákat. Erős lángon pirítjuk, majd hozzátesszük a gomba kikapart belsejét, mérsékeljük a lángot, megszórjuk a grill zöldségfűszer keverékkel és 15 percig főzzük. Hagyjuk hűlni kicsit, majd belekeverjük a 2 db felvert tojást. Az előkészített gombafejeket kiolajozott tepsibe tesszük, belekanalazzuk a tölteléket és előmelegített sütőben - 175 C - kb. 30 percig sütjük. A sütés vége előtt pár perccel reszelt sajttal megszórjuk.
Köretnek tócsnit készítettem, amit a klasszikus recepthez képest reszelt sárgarépával egészítettem ki és olaj nélkül a sütőben sütöttem meg.
Hozzávalók:
6 db burgonya lereszelve
2 db sárgarépa lereszelve
2 tojás
liszt
só
bors
A hozzávalókat alaposan összekeverjük,sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat teszünk, kicsit kilapítjuk és 180 fokos sütőben, egyszer megfordítva 40 percig sütünk.
Ha mindez elkészült, akkor fokhagymás joghurttal és zöldsalátával kínáljuk.
Jó étvágyat!