Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Francia hagymaleves

2012. január 29. - Mi van itthon?
Vagy inkább egytálétel? Remek étel! Csodálatos, hogy néhány fej hagymából és száraz kenyérből mit tud kihozni az ember. Anno a szegények eledele volt, mára pedig egy közkedvelt levessé vált. Többféle változata létezik, de én az "eredeti" készítem és szeretem.

Hozzávalók:
5-6 vöröshagyma vékonyan felszeletelve
némi liszt a sűrítéshez
ételízesítő, bors
pirítós, reszelt sajt

Kevés olajon fedő alatt 20 percig dinszteljük a hagymát. Megszórjuk 1-2 kanál liszttel, majd jól elkeverjük (ez a staubolás = lisztszórásos sűrítés) és vízzel felengedjük. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, majd mérsékelt tűzön fél órát főzzük. Pirítóssal és reszelt sajttal kínáljuk. 
Készíthetjük alaplével is, tehetünk bele száraz fehér bort is, tálalható  cipóban is. Ebben az esetben a cipó belsejét alaposan és óvatosan kikaparjuk és a sütőben alacsony hőmérsékleten szárítjuk. 
Jó étvágyat!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr958279646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása