Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Karácsony után Szilveszter előtt

2012. december 27. - Mi van itthon?
Ha már túl vagyunk a karácsonyi halászlé-töltött káposzta-bejgli és mindenféle egyéb finomság mértéktelen avagy mértékletes fogyasztásán, akkor most a 2 ünnep között van néhány napunk, hogy regenerálódjunk és ráhangolódjunk a szilveszterkor megszokott ételek fogyasztására. Mint ahogy már írtam, imádok enni, nagyon szeretem a különböző ünnepekhez kapcsolódó ételeket. Ha szilveszter, akkor jöhet a lencse leves vagy főzelék formájában, ami gazdagságot ígér, a malac sült éjfél előtt, hogy kitúrja a szerencsét, a korhely leves, ami jót tesz az esetleges beteg gyomornak, a sajtos rúd, mert finom. A babonások halat éjfél előtt ne egyenek, mert elúszik a szerencse. Szárnyast az újév első napján nem szerencsés fogyasztani, mert elkaparja a szerencsét. Köretnek jöhet a pezsgős káposzta vagy a hagymás tört krumpli, igaz nem éppen diétásak. És a hideg előételekről se feledkezzünk meg, a különböző majonézes salátákról, a tormakrémes sonkatekercsről vagy a kaszinótojásról. 
Ami nálunk biztosan lesz: lencse valószínűleg főzelék formájában és sajtos rúd.




A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr438279500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása