Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Oldalas

2014. július 28. - Mi van itthon?
Az oldalasból sosem elég. Kellő türelemmel és egy kis odafigyeléssel az egyik legfinomabb sültet lehet kihozni belőle. Rengetegszer készítettem már, általában ugyanazzal az eljárással: jól befűszerezve fólia alatt órákon keresztül pároltam a sütőben, majd lepirítottam és felfaltam. Most előbb a tűzhelyen fazékban pároltam alaplé és fűszerek társaságában, majd jött a pirítás a sütőben. Igazából csak a párolás helyszíne volt más, de a fazékban hamarabb megpuhult. Oldalas esetében hajlamos vagyok türelmetlenkedni, amit persze később megbánok, de most tartottam magam. Illetve nem délben álltam neki a párolásnak, így mondhatni ebédidőben sikerült feltálalnom a porhanyós, szaftos, fűszeres husikákat. És büszke is voltam magamra és a türelmemre. Megérte! :)


Mi volt a fazékban az oldalas mellett? Alaplé, fokhagyma, kömény, só, bors, babérlevél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr208279316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása