Egy hobbi szakács receptjei. Mit lehet kihozni az éléskamra tartalmából?

Mi van itthon?

Mi van itthon?

Csicseriborsó saláta

2014. október 20. - Mi van itthon?
Eddig valahogy kimaradt az életemből a csicseriborsó, mint alapanyag. Ettem már különféle formációkban, de otthon még „dolgoztam” vele. De egyszer mindennek eljön a maga ideje. Amikor megvettem az első konzerv csicseriborsót, még nem tudtam mit fogok belőle készíteni, pihent is még pár hétig a szekrényben. De a minap eljött az ő ideje és egy könnyű, gyors saláta fő alkotóelemként bemutatkozott. Mit is mondjak, jól sikerült, így biztosan gyümölcsöző kapcsolat lesz a miénk :)

Hozzávalók: 2 adag

1 konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
fél fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
citromlé, római kömény
só, bors, olivaolaj
zöldsaláta, reszelt sárgarépa
dió

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a csicseriborsó. Kicsit megpirítjuk, citromlével ízesítük és sózzuk – borsozzuk. A zöldsalátát, ami most madársaláta volt és némi rukkola, összekeverjük reszelt sárgarépával, belekeverjük a még meleg fűszeres csicseriborsót, megszórjuk pirított dióval, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és tálaljuk. Ha szükséges még megsózhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivanitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr778279300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása